Ontdekdezorg week 2020

Door de uitbraak van het coronavirus liep de week anders dan anders. Alle fysieke events werden afgelast. Online ging het wel gewoon door. Beluister de podcasts of kijk het Ontdekdezorg Q&A terug en kom meer te weten over leren en werken in de zorg.

Digitaal event

De ontdekdezorg week is gecanceld, maar juist nu kunnen we extra mensen in de zorg goed gebruiken! Daarom hebben wij ons digitale event toch door laten gaan. Iedereen kan op zijn eigen plaats en tijd ontdekken of leren en werken in zorg en welzijn wat voor hem of haar is. Rondom de week zijn er 3 podcast uitgekomen met de verhalen van een zij-instromer, loopbaancoach en een zorgprofessional. Iedereen vertelt vanuit eigen perspectief waarom werken in de zorg zo mooi is en wat werken in de zorg voor hun betekent. Vervolgens gaven de geïnterviewden uit de podcast in het live Ontdekdezorg Q&A op 19 maart antwoord op alle vragen en overpeinzingen. 

Leren en werken

Podcasts

“Hé broeder, breng jij mij vanavond naar bed?”

Podcast 1 - Ontdek de zorg podcast met zij-instromer Jan Engels

Jan Engels (53) heeft als zij-instromer zo’n vijf maanden geleden de overstap naar de zorg gemaakt, na dertig jaar bij een bank te hebben gewerkt. Hij heeft het grondig aangepakt, want een goede baan opzeggen doe je niet zomaar. In de podcast vertelt Jan over zijn zoektocht naar een betekenisvolle baan die beter bij hem past en zijn omscholingstraject. Hij rijdt nog iedere dag langs het bankkantoor en denkt: ‘dat was leuk, maar dit is fantastisch’. Luister naar Jan.


“Steek eens een thermometer in je loopbaan.”

Podcast 2 - Ontdek de zorg podcast met loopbaancoach Heleen van Terheijden

Ga je met plezier naar je werk? Krijg je energie en voldoening van je werk? Twijfel je of je op de goede plek zit? Luister naar het boeiende gesprek van Marieke met loopbaancoach Heleen van Terheijden over hoe je zelf kunt ontdekken of werken in de zorg iets voor jou is. Heleen is zelf ooit haar loopbaan gestart als verpleegkundige en na een periode als docent te hebben gewerkt helpt ze nu mensen in hun zoektocht naar een baan die bij hun past. Zij vertelt over wat je kunt verwachten, de bereidheid van zorgorganisaties om te investeren in bijvoorbeeld opleidingen, en zij deelt een aantal praktijkverhalen. Luister naar Heleen.


“Ik ben wel het mooiste voorbeeld dat iedereen in de zorg kan werken.”

Podcast 3 - Ontdek de zorg podcast met verpleegkundige Sebastiaan van Baar

Sebastiaan van Baar (38 jaar) is verpleegkundige in de ouderenzorg. Vanaf zijn twaalfde wist hij al dat hij de zorg in wilde. Na de Mavo begon de reis naar zijn droombaan. Een reis die via BBL, BOL, SPW bijna eindigde in een fotozaak. Luister naar het openhartige gesprek dat Marieke heeft met Sebastiaan, waarin hij vol passie en liefde vertelt waarom hij zo graag wil werken in de zorg. Luister naar Sebastiaan.

Alle podcasts
Leren in de zorg

Live webinar Q&A

Sebastiaan en Heleen kun je ook ontmoeten in de opname van de live Ontdekdezorg Q&A. Jan was helaas verhinderd, maar zijn plekje in het panel is ingevuld door zij-instromer Marciano.