Zorg en welzijn in Zuid-Holland Zuid

Ontdek de zorgorganisaties bij jou in de regio, oriënteer je, stel je vragen, en leg contact met een organisatie om kennis te maken. 

De stap naar zorg en welzijn

Bekijk de Zorginspirator, volg Webinars over de verschillende zorgbranches, doe mee aan de Sterk In Je Werk 5 daagse, en ontdek hoe je de stap naar de zorg en welzijn (opnieuw) kan zetten.


Online kennismaken met zorgorganisaties

Activiteiten

Podcasts

“Hé broeder, breng jij mij vanavond naar bed?”

Jan Engels (54) heeft als zij-instromer zo’n anderhalf jaar geleden de overstap naar de zorg gemaakt. In de podcast vertelt Jan over zijn zoektocht naar een betekenisvolle baan die beter bij hem past en zijn omscholingstraject. Hij rijdt nog iedere dag langs het bankkantoor en denkt: ‘dat was leuk, maar dit is fantastisch’. Luister naar Jan.


“Steek eens een thermometer in je loopbaan.”

Ga je met plezier naar je werk? Twijfel je of je op de goede plek zit? Loopbaancoach Heleen van Terheijden vertelt over hoe je zelf kunt ontdekken of werken in de zorg iets voor jou is. Zij vertelt over wat je kunt verwachten, de bereidheid van zorgorganisaties om te investeren in bijvoorbeeld opleidingen. Ook deelt zij een aantal praktijkverhalen. Luister naar Heleen.


“Ik ben wel het mooiste voorbeeld dat iedereen in de zorg kan werken.”

Sebastiaan van Baar (39 jaar) is verpleegkundige in de ouderenzorg. Vanaf zijn twaalfde wist hij al dat hij de zorg in wilde. Luister naar het openhartige gesprek dat Marieke heeft met Sebastiaan. Hierin vertelt hij vol passie en liefde waarom hij zo graag wil werken in de zorg. Luister naar Sebastiaan.

Alle podcasts
Podcast

Heb je vragen?

Neem contact op met Hanneke
Responsive image

Kijk terug: Ontdekdezorg Q&A 2020

Zorgprofessional Sebastiaan, zij-instromer Marciano en loopbaancoach Heleen beantwoorden alle vragen die gesteld werden tijdens de het live Ontdekdezorg Q&A van 2020. Bekijk het hier terug.

Zorg en Welzijn in Zuid-Holland Zuid

Wil je graag je steentje bijdragen in de sector Zorg en Welzijn, maar je weet nog niet goed hoe? Bekijk dan hier welke werkvelden er in de sector zijn.