Ontdekdezorg week 2020

Wil jij weten of werken in zorg en welzijn iets voor jou is? Tijdens de Ontdekdezorg week 2020 is er een podcastreeks en een webinar met mensen uit de zorg opgenomen. Beluister de podcasts of kijk het Ontdekdezorg Q&A terug en ontdek of werken in zorg en welzijn bij jou past.


Digitaal event

In tegenstelling tot voorgaande jaren kozen wij tijdens Ontdekdezorg week 2020 voor een digitaal evenement in de vorm van een podcastreeks en een webinar. Waarom? Omdat iedereen zo vanaf elke locatie en op elk tijdstip van de dag kan ontdekken of leren en werken in zorg en welzijn wat voor hem of haar is.

In de podcastreeks komen de verhalen van een zij-instromer, loopbaancoach en een zorgprofessional aan bod. Iedereen vertelt vanuit eigen perspectief waarom werken in de zorg zo mooi is en wat werken in de zorg voor hun betekent. Vervolgens gaven de geïnterviewden uit de podcast in het live Ontdekdezorg Q&A op 19 maart antwoord op alle vragen en overpeinzingen. 

Leren en werken

Podcasts

“Hé broeder, breng jij mij vanavond naar bed?”

Podcast 1 - Ontdek de zorg podcast met zij-instromer Jan Engels

Jan Engels (53) heeft als zij-instromer zo’n vijf maanden geleden de overstap naar de zorg gemaakt, na dertig jaar bij een bank te hebben gewerkt. Hij heeft het grondig aangepakt, want een goede baan opzeggen doe je niet zomaar. In de podcast vertelt Jan over zijn zoektocht naar een betekenisvolle baan die beter bij hem past en zijn omscholingstraject. Hij rijdt nog iedere dag langs het bankkantoor en denkt: ‘dat was leuk, maar dit is fantastisch’. Luister naar Jan.


“Steek eens een thermometer in je loopbaan.”

Podcast 2 - Ontdek de zorg podcast met loopbaancoach Heleen van Terheijden

Ga je met plezier naar je werk? Krijg je energie en voldoening van je werk? Twijfel je of je op de goede plek zit? Luister naar het boeiende gesprek van Marieke met loopbaancoach Heleen van Terheijden over hoe je zelf kunt ontdekken of werken in de zorg iets voor jou is. Heleen is zelf ooit haar loopbaan gestart als verpleegkundige en na een periode als docent te hebben gewerkt helpt ze nu mensen in hun zoektocht naar een baan die bij hun past. Zij vertelt over wat je kunt verwachten, de bereidheid van zorgorganisaties om te investeren in bijvoorbeeld opleidingen, en zij deelt een aantal praktijkverhalen. Luister naar Heleen.


“Ik ben wel het mooiste voorbeeld dat iedereen in de zorg kan werken.”

Podcast 3 - Ontdek de zorg podcast met verpleegkundige Sebastiaan van Baar

Sebastiaan van Baar (38 jaar) is verpleegkundige in de ouderenzorg. Vanaf zijn twaalfde wist hij al dat hij de zorg in wilde. Na de Mavo begon de reis naar zijn droombaan. Een reis die via BBL, BOL, SPW bijna eindigde in een fotozaak. Luister naar het openhartige gesprek dat Marieke heeft met Sebastiaan, waarin hij vol passie en liefde vertelt waarom hij zo graag wil werken in de zorg. Luister naar Sebastiaan.

Alle podcasts
Leren in de zorg

Het live Ontdekdezorg Q&A

Sebastiaan en Heleen kun je ook ontmoeten in de opname van het live Ontdekdezorg Q&A. Jan was helaas verhinderd, maar zijn plekje in het panel is ingevuld door zij-instromer Marciano. Bekijk hieronder het webinar terug.